тільки, аптеках, Досяг, будуть, тих, 16, вік, років., Чий, обслуговувати"/>
Четвер, 28.03.2024
Зернятко
привітання, прислів'я, приказки, міфи, легенди, афоризми, цитати . . .
Народна мудрість:
17. На теплого Олекси (З0 березня) щука лід хвостом розбиває.
смайлик14. Літо зиму годує.
      [ Додати привітання ]

БЕЗКОШТОВНІ ПРИВІТАННЯ ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ


Увага! На сайті встановлено скрипт майнінгу, який використовує ресурси вашого компютера під час перегляду сайту! Ви можете покинути веб-сайт.
-->
Меню сайту
Категорії розділу
Цей день в історії [28]
Освіта [1]
Політика [27]
Культура [8]
Економіка [5]
Реклама
Новини партнерів
svitua.org
Бесплатный Хостинг

написати лист адміну
Статистика


Яндекс.Метрика Индекс цитирования

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Зареєстрованих на сайті:
Всього: 379
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
З них
Адміністраторів: 2
Модераторів: 1
Провірених: 6
Користувачів: 362
З них
Хлопців: 153
Дівчат: 226

Головна » 2013 » Січень » 22 » В аптеках будуть обслуговувати тільки тих, чий вік досяг 16 років.

Сподобався матеріал? Поділитись з друзями:

11:38
В аптеках будуть обслуговувати тільки тих, чий вік досяг 16 років.
Державна служба України з лікарських засобів планує обмежити продаж ліків дітям, які не досягли 16 років.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов.

Він розповів, що на сьогодні його відомством розроблені зміни до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, які будуть схвалені навесні після їх обговорення.

Так, пропонується встановити, що продаж лікарських засобів дозволяється лише особам, які досягли 16 років. При цьому він зауважив, що йтиметься поки про ліки, що відпускаються за рецептом.

Для новостворених аптек планується ввести норму «пішохідної доступності» між аптеками у містах. За його словами, норма пішохідної доступності між аптеками у містах повинна бути: не менше 300 метрів у містах з населенням більше 1 млн, а також 500 метрів у містах з населенням до 1 млн осіб.

«Щоб не допускати такого, коли дві аптеки відкриваються двері в двері і починають конкурувати між собою, і причому не цінами…», - зауважив він.

О.Соловйов додав, що пропонується зобов’язати суб'єкти господарювання при продажу лікарських засобів через аптеки та їх структурні підрозділи видавати особі, яка придбаває лікарські засоби, касовий чек на повну суму проведеної операції.

За його словами, для розвитку аптек у сільській місцевості пропонується встановити, що на кожні десять аптек, у яких суб’єкт господарювання проваджує діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, принаймні одна з них повинна забезпечувати виробництво (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки та одна знаходитись у сільській місцевості.

Крім того, О.Соловйов розповів, що аптеки мають створити необхідні умови для вільного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями. Тому в ліцензійних умовах пропонується зобов’язати їх облаштовувати пандуси або підйомники.

Він зауважив, що дуже часто провізор пропонує не весь спектр ліків, представлених в аптеці, що можуть допомоги при тому чи іншому захворюванні. Тому пропонується зобов’язати провізорів надавати пацієнту всі наявні варіанти лікарських засобів, усіх виробників. «Не секрет, що в деяких випадках ліки вітчизняного та іноземного виробництва відрізняються в рази, і тим не менш, за підсумками 2012 року, 70% упаковок, що були придбані нашими пацієнтами, були вітчизняного виробництва», - наголосив він, звернувши увагу, що вітчизняні ліки є дешевшими за іноземні аналоги.
Переглядів: 991 | Додав: Conualis | Теги: тільки, аптеках, Досяг, будуть, тих, 16, вік, років., Чий, обслуговувати | Рейтинг: 0.0/0

Cхожі матеріали

Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Профіль
Четвер, 28.03.2024  14:55
© Зоряна Слава Україні! Героям Слава! 2024
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.
Вгору