Зареєстрованих на сайті: Всього: 379 Нових за місяць: 0 Нових за тиждень: 0 Нових вчора: 0 Нових сьогодні: 0 З них Адміністраторів: 2 Модераторів: 1 Провірених: 6 Користувачів: 362 З них Хлопців: 153 Дівчат: 226
На сучасній кухні глиняні горщечки виглядають майже екзотично, а страви в горщиках викликають асоціації з гарними ресторанами. Але ж колись майже всі страви української кухні готували у горщиках.
Поєднання багатьох компонентів - дивних природних якостей глини,
товстих стінок горщика, рівномірного жару печі – складається в
унікальну технологію приготування страв - томління. Ця технологія
приготування страв у горщечках відрізняється дуже дбайливим ставленням
до продуктів, зберігає вітаміни й мінеральні речовини краще, ніж при
будь-якому іншому способі готування. Навіть найпростіші страви
в горщечках: супи, каші, картопля виходять незвичайно смачними, причому
навіть без масла! Що вже говорити про такі продукти, як м'ясо, гриби,
риба - додавання їх у страви, які готуються в горщечках, дозволяє
одержати справжній делікатес!
Досить скласти в горщики продукти
відповідно до рецепта, обсмаживши їх попередньо або просто сирими,
поставити горщечки в духовку або мікрохвильову піч і спокійно зайнятися
своїми справами, подавши через годину до обіду або вечерю найсмачнішу
страву в горщику. Ще одна перевага страву горщечках -
можливість «індивідуального підходу» до кожного члена родини. Хтось не
любить цибулю, комусь подобається гостра страва - без зайвих турбот ви
можете приготувати для кожного саме те, що вони полюбляють. А як красиво й апетитно виглядають пузаті керамічні горщики на столі! Проте використовуючи горщики для приготування різноманітних страв треба пам’ятати декілька простих правил: -
горщик не можна ставити на плиту або на інший відкритий вогонь, не
потрібно, витягнувши гарячий горщик із духовки, ставити його одразу на
стіл - краще підставити дерев'яну дощечку. - якщо горщик перебував
у холодильнику, перш ніж відправити його у мікрохвильову «піч» - дайте
йому прогрітися, тому що глина не любить перепадів температур, і горщик
може тріснути; - якщо ваші горщики зроблені не з обливаної кераміки
- небажано використовувати засоби для миття посуду, готувати в одному й
тому ж горщику рибні й молочні страви поперемінно - у пористій глині
будуть зберігатися запахи; - готуючи страви в духовці, ставте горщики на нижні ґрати, уникаючи зіткнення з нагрівальними елементами; - при готуванні страв горщики ставляться в холодну духовку, а вже потім температура доводиться до 250-300 градусів; -
для готування страв у горщиках, їх обов'язково треба накривати -
глиняними кришечками, фольгою, або робити, як повелося здавна, кришечку
з тіста. І на останок неможливо не відзначити ще одну дивну
властивість страв, приготовлених у горщечках: вони немов наповнені
позитивною, сонячною енергетикою. Їжа з горщиках краще засвоюється
організмом і швидше відновлює сили, а також рятує від негативних
енергетичних впливів тих людей, хто їх їсть. Щоб глиняні
горщечки не втратили свою енергію й цілющу силу, треба частіше
ополіскувати їх холодною водою - змиваючи прилиплу негативну енергію -
а потім ставити під сонячні промені на підвіконня або балкон.
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.