Субота, 18.05.2024
Зернятко
привітання, прислів'я, приказки, міфи, легенди, афоризми, цитати . . .
Народна мудрість:
смайлик
-->
Меню сайту
Категорії розділу
Поради господарю [12]
Поради для господині [74]
Поради для дітей [49]
Здоров'я та краса [21]
Сад та город [12]
Ремонт та будівництво [1]
Все по дому [6]
Сім'я та відносини [12]
Реклама
Новини партнерів
svitua.org
Бесплатный Хостинг

написати лист адміну
Статистика


Яндекс.Метрика Индекс цитирования

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Зареєстрованих на сайті:
Всього: 379
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
З них
Адміністраторів: 2
Модераторів: 1
Провірених: 6
Користувачів: 362
З них
Хлопців: 153
Дівчат: 226

Головна » Статті » Господарик » Поради для господині

ХЛІБ СМАЧНИЙ НАВІТЬ ЧЕРСТВИМ

Сподобався матеріал? Поділитись з друзями:

Реклама
 Чи завжди ми ставимося до хліба так, як він того заслуговує? Купуючи хліб, в жодному разі не слід класти його з іншими продуктами - овочами, м'ясом, рибою, піддаючи себе небезпеці інфекції, загортати в газету, "збагачуючи" його друкарською фарбою. Хліб потрібно покласти в чистий поліетиленовий пакет, бажано окремо чорний і білий.
     - Тримати хліб без упаковки не рекомендується, оскільки він легко вбирає своєю поверхнею вологу, пил, сторонні запахи, мікроорганізми.
     - Зберігати хліб та хлібобулочні вироби нетривалий час можна в поліетиленових пакетах або в спеціальних хлібницях, в яких вони залишаються свіжими протягом одного-двох днів.
     - Якщо хлібобулочні вироби ще теплі, поліетиленовий пакет та хлібницю потрібно лишити відкритими, а після остигання - закрити. Класти хліб потрібно на нижню скоринку, щоб він не деформувався і не так швидко зачерствів, оскільки верхня скоринка менше паропроникна.
     - Не рідше одного разу на тиждень із хлібниці слід виймати хлібні залишки - скибки, шматки, крихти, протирати її слабим 1-2% розчином оцту або питною содою, а потім добре просушити. Житній і пшеничний хліб зберігати окремо, тому що білий хліб легко набуває запаху чорного і втрачає смак.
     - Бублики, сухарі потрібно зберігати окремо від хліба і хлібобулочних виробів. У разі спільного зберігання бублики та сухарі втрачають крихкість, стають м'якими, а хліб швидше черствіє.
     - Якщо в хлібницю покласти розрізане яблуко, шматок обчищеної картоплини або трохи солі, хліб не так швидко черствітиме.
     - Не варто тримати хліб у темному вологому місті, в холодильнику, оскільки він поглинає вологу і швидко пліснявіє.
     - Не варто купувати хліба більше, аніж вам може знадобитися.
     - Якщо ж трапилося так, що хліб зачерствів, його не можна викидати. Черствий хліб можна освіжити, зробити його знову апетитним і смачним. Для цього скропити хліб водою і покласти в духовку, розігріту до 150-160°С на 3-5 хвилин.
     Або: в каструлю налити води, покласти на дно решітку (вода повинна бути нижче рівня решітки), на неї - нарізаний скибками черствий хліб, каструлю накрити кришкою і поставити на вогонь, через 5-7 хвилин після закипання води каструлю зняти з вогню. Хліб знову стане м'яким і запашним.
    
Із черствого хліба можна приготувати безліч різноманітних страв.

     Салат "Загадка"
     250 г черствого пшеничного хліба, 2 цибулини, 2 яєць, 3 ст. л. зелені петрушки, 0,5 склянки сметани або олії, сіль.
     Хліб і варені яйця натерти на тертці із середніми отворами, додати цибулю і петрушку, все перемішати, заправити сметаною, посолити.

     Салат "Апетитний"
     300 г житнього чи пшеничного черствого хліба, 3 ст. л. олії, 1 цибулина середнього розміру, 100 г твердого сиру, 0,5 склянки зеленого горошку, перець мелений, сіль до смаку, зелень петрушки.
     Хліб нарізати дрібними кубиками і злегка обсмажити. Охолодити, додати дрібно нарізану цибулю, тертий сир, горошок. Перемішати, посолити, поперчити, заправити олією. Викласти гіркою і прикрасити зеленню петрушки.

     Ікра з хліба
     200 г житнього чи пшеничного черствого хліба, 2 яблук, 2 цибулини, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. оцту, сіль до смаку.
     Хліб замочити у воді, яблука обчистити. Цибулю нарізати і спасерувати в олії. Хліб відтиснути, змішати з яблуками і цибулею, пропустити через млинок для м'яса. Заправити олією, оцтом, посолити.

     Грінки з часником

     200 г житнього чи пшеничного черствого хліба, 2 ст. л. олії, 0,5 середньої головки часнику.
     Хліб нарізати кубиками або тонкими скибками й обсмажити. Змастити товченим часником та сіллю. Подавати до борщу.
Реклама



Джерело: http://www.103fm.com.ua
Категорія: Поради для господині | Додав: Oliver81 (29.12.2009)
Переглядів: 2400 | Коментарі: 1 | Теги: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

ComForm">
avatar
Профіль
Субота, 18.05.2024  10:26
no_avatar
Гость,
ми раді вас бачити.

Мій профільВи зайшли як: Гость
ГрупаГрупа: Незнайомець
ЖінкаЧоловікСтать:
Зареєстрований на сайтіНа сайті: днів
користувачТи користувач № 0
Особисті повідомленняОсобистих повідомлень:
Ваш IРВаш IР: 18.223.185.228
БраузерБраузер:

Додати:


Додати зображення Додати статтю Додати новину Інформація про додавання Вихід
© Зоряна Слава Україні! Героям Слава! 2024
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.
Вгору