Зареєстрованих на сайті: Всього: 379 Нових за місяць: 0 Нових за тиждень: 0 Нових вчора: 0 Нових сьогодні: 0 З них Адміністраторів: 2 Модераторів: 1 Провірених: 6 Користувачів: 362 З них Хлопців: 153 Дівчат: 226
Виростити велетенські овочі дуже просто: треба збирати протягом зими спитий чай, а навесні і влітку вносити його як добриво під помідори, гарбузи, кабачки, полуницю. Овочі виростають у 2-3 рази більші за звичайні.
*** Якщо присипати лунку з картоплею, що росте, сосновою тирсою, не будуть страшні набіги колорадського жука. *** Без будь-яких матеріальних витрат і великих фізичних зусиль можна збільшити урожай картоплі приблизно на 20 відсотків при будь-якому насінні. Треба відірвати квітки картоплі, приблизно половину, і восени бульби вийдуть великі, рівні, збільшиться урожайність. *** Щоб замість пустоцвітів одержати гарний урожай огірків, слід узяти мішок соломи (будь-якої – житньої, вівсяної), спалити і попіл змішати з землею на огіркових грядках (перед посадкою). Коли огірки зійдуть, треба взяти 10 л води, півлітрову банку попелу від соломи, розмішати, додати 1 л молока і 20 крапель йоду. Одержаною сумішшю покропити грядки з огірками, через тиждень повторити, і так – тричі. Урожай можна буде збирати аж до осені. *** Чудовий засіб боротьби з шкідниками саду: на відро води – 1 кг солі та брусок мила. У березні таким розчином обробіть все, що росте в саду. І ніхто не пошкодить ваші рослини. Результат ви помітите вже наступного ранку, а за 5-6 діб в саду не буде шкідників. І жодних проблем! *** Боротися з попелицею можна з допомогою листя кульбаби. Збирати листя краще, коли рослина тільки збирається зацвісти. 400-500 г подрібненого листя кульбаби треба настояти протягом 2-3 годин у 10 л води, потім процідити й обприскати город.
Нагадуємо:
Якщо, наприклад, кілька років поспіль вирощувати на одному й тому ж місці картоплю, помідори, баклажани, то невдовзі ґрунт буде виснажений і стане розсадником багатьох шкідників та хвороб.
Понад усе потрібно дбати про правильне чергування культур на ділянці, раз і назавжди засвоївши, що рослини одного ботанічного виду не висаджують навіть по сусідству.
Що за чим сіяти і садити?
Кращі попередники:
для огірків – помідори, картопля, цвітна капуста, квасоля, білоголова капуста; для помідорів – морква, огірки, горох, квасоля, петрушка, кріп, селера, кабачки; для капусти – рання картопля, огірки, цибуля, помідори, морква, багаторічні трави; для моркви – картопля, капуста, цибуля, огірки, горох, буряки; для цибулі – капуста, огірки, морква, картопля; для часнику – горох, квасоля, капуста, кабачки, патісони, гарбузи, цибуля, огірки; для столових буряків – капуста, огірки, картопля; для картоплі – буряки, капуста, кабачки, гарбузи, патісони, квасоля, боби, кукурудза, багаторічні трави; для петрушки – капуста, огірки, рання картопля; для селери – капуста, огірки, помідори, горох, квасоля.
Коли сіють, коли садять (з народного календаря):
кукурудзу – на початку цвітіння абрикосів; огірки, гарбузові, бобові – коли прилетіла зозуля; моркву – коли зацвіла осика; капусту – коли цвіте бузина; горох – коли на дубі з’являється листя; помідори – коли почала цвісти горобина; картоплю садять не раніше, ніж розпустяться бруньки на березі, і не пізніше, як зацвіте черемха; столові буряки висівають після того, як повністю відцвітуть абрикоси; вільха відцвіла – сій гречку; пересаджування дерев, кущів – у період цвітіння ліщини до початку цвітіння черемхи; розпустилася ліщина – час обробляти ґрунт, висівати редиску і шпінат; укрився зеленню березовий гай – пересаджуй дерева; доки не розпустилась повністю жовта верба – не висаджуй у грунт розсаду; вовчі ягоди (бирючина) зацвіли – можна сіяти цибулю; розцвіла нічна фіалка – час сіяти моркву, петрушку, кріп, фенхель; почала цвісти горобина – на часі висаджувати розсаду огірків, помідорів.
Посієш вчасно – збереш рясно
Для визначення строків сівби потрібно знати мінімальну температуру, за якої проростає насіння. Для різних овочів вона неоднакова. При +1 – +2 градусах починає проростати насіння гороху, редиски, редьки, щавлю. При +2 – +3 – капусти, багатьох видів цибулі, а також салату, пастернаку, ревеню, ріпи, брукви, шпінату, кропу. При +3 – +4 – петрушки, селери, бобу, артишоку. При +4 – +5 – моркви. При +5 – +6 – буряку городнього. При +7 – +10 – кукурудзи овочевої. При +8 – +12 – кабачка, огірка, помідора, гарбуза, квасолі. При +13 – +15 – баклажана. При +15 – +17 – кавуна і дині.
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.