Зареєстрованих на сайті: Всього: 379 Нових за місяць: 0 Нових за тиждень: 0 Нових вчора: 0 Нових сьогодні: 0 З них Адміністраторів: 2 Модераторів: 1 Провірених: 6 Користувачів: 362 З них Хлопців: 153 Дівчат: 226
Турка повинна бути конусоподібної форми. При цьому, чим більше різниця між діаметром днища і горлечка, тим краще - тверді частинки кавові, піднімаючись вгору при закипання, вдаряються об стінки і осідають, повністю віддаючи свій аромат і ефірні масла в напій. Цьому сприяє і піна, яка закупорює шийку турки як пробка Чим товщі дно і стінки турки, тим краще, оскільки тим рівномірніше відбувається нагрівання, і всі частинки меленої кави розігріваються рівномірно, зберігаючи всі ті якості, за які ми цінуємо цей підбадьорливий і ароматний напій.
Від обсягу турки смакові якості звареного в ній напою зовсім не залежать. У цьому разі керуйтеся тільки тією кількістю кави, який вам необхідно варити. Якщо ви п'єте його вдвох на сніданок, то і вибирайте турку об'ємом 250-300 мл.
Матеріал, з якого виготовлена турка, повинен відрізнятися високою теплопровідністю для більш рівномірного нагрівання при варінні. З металів при виготовленні турків найчастіше використовують мідь і бронзу, які зсередини покривають харчовим оловом щоб уникнути харчового отруєння. Непоганим буде вибір керамічної турки з глазурованої внутрішньою поверхнею. Це потрібно для того, щоб кава не проникав у пори глини, з якої зроблена турка, щоб вона не вбирала і не «запам'ятовувала» аромат різних сортів кави.
При виборі турки також зверніть увагу на її ручку, вона повинна бути довгою і бути виготовлена з матеріалу низької теплопровідності, зазвичай для цього використовують дерево. Краще, якщо ручка буде кріпитися на металевому стрижні, тоді вона не буде відділятися від турки навіть якщо дерево розсохнеться.
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.