Неділя, 22.12.2024
Зернятко
привітання, прислів'я, приказки, міфи, легенди, афоризми, цитати . . .
Народна мудрість:
смайлик
-->
Меню сайту
Категорії розділу
Поради господарю [12]
Поради для господині [74]
Поради для дітей [49]
Здоров'я та краса [21]
Сад та город [12]
Ремонт та будівництво [1]
Все по дому [6]
Сім'я та відносини [12]
Реклама
Новини партнерів
svitua.org
Бесплатный Хостинг

написати лист адміну
Статистика


Яндекс.Метрика Индекс цитирования

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Зареєстрованих на сайті:
Всього: 379
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
З них
Адміністраторів: 2
Модераторів: 1
Провірених: 6
Користувачів: 362
З них
Хлопців: 153
Дівчат: 226

Головна » Статті » Господарик » Поради для господині

Корисна порада: як зберігати продукти

Сподобався матеріал? Поділитись з друзями:

Реклама
Петрушка на зиму:
У свіжому, сушеному або солоному вигляді петрушка підійде для будь-яких страв. Що б засушити: її потрібно добре промити, дрібненько порізати і сушити на повітрі без потрапляння прямих сонячних променів. Для засолювання - петрушку вимити, висушити, порізати, змішати з сіллю, викласти в чисто вимиту, суху банку і закрити поліетиленовою кришкою. Зберігати в холодильнику або підвалі.

Зелень:
Будь-яку зелень вимити, дрібно порізати, перемішати з сіллю (на 1 кг зелені 250 г солі), щільно укласти в скляні сухі банки, присипати шаром солі (в палець завтовшки), накрити папером, обв'язати ниткою і прибрати в холодильник або льох.

Часник:
Опустити на кілька секунд у розтоплений парафін, дати обсохнути, скласти в капронову панчоху і підвісити.

Цибуля:
Найкраще зберігати у вінках.

Рослинна олія:
Дати олії гарненько відстоятися, перелити в інший посуд, додати на кожен літр по 1 ч. ложці солі і дрібно роздробленого зерну квасолі. Зберігати в темному, прохолодному місці.

М'ясо:
Залишиться свіжим близько 5 днів, якщо його вимити, висушити, скласти в емальовану каструлю, залити кислим молоком, зверху накрити тарілкою, придавити пресом і поставити в темне, холодне місце.

Молоко:
Не скисне, якщо в нього покласти лист хрону. Ще один спосіб - посуд з молоком накрити кришкою, поставити в каструлю наповнену водою, накинути зверху рушник. Його кінці опустити у воду.

Риба:
Свіжу рибу обернути кропивою і покласти в темне, прохолодне місце.

Лимони:
Можна зберегти на протязі декількох тижнів, якщо покласти їх у банки з холодною водою і поставити в холодильник або темне, прохолодне місце.

Томатна паста:
Зберігати в скляному посуді в прохолодному місці. Щоб на поверхні не з'являлася цвіль, зверху пасту потрібно засипати сіллю і залити тоненьким шаром рослинного масла.

Солоні огірки:
У відкритій банці з солоними огірками не з'явиться цвіль, якщо додати мішечки з сухою гірчицею або натертий на крупній тертці хрін.

Свіжі огірки:
Зеленні огірки можна зберегти свіжими протягом кілька днів, якщо тримати їх на три чверті в холодній воді, хвостиками вниз. Воду потрібно міняти щодня.

Груші:
Укласти в ящики, пересипати сухим річковим піском, щоб фрукти не торкалися одне одного. Коли ящик заповниться доверху, закрити його і зберігати в сухому, прохолодному місці.

Апельсини:
Збережуться місяць-півтора. Для цього їх потрібно витерти насухо, обернути в пергаментний папір і прибрати в холодильник або темне, прохолодне місце. Перебирати раз на тиждень.
Реклама

Категорія: Поради для господині | Додав: Lili (13.05.2013)
Переглядів: 1618 | Теги: зберігати, Корисна, Продукти, порада:, як | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

ComForm">
avatar
Профіль
Неділя, 22.12.2024  11:49
no_avatar
Гость,
ми раді вас бачити.

Мій профільВи зайшли як: Гость
ГрупаГрупа: Незнайомець
ЖінкаЧоловікСтать:
Зареєстрований на сайтіНа сайті: днів
користувачТи користувач № 0
Особисті повідомленняОсобистих повідомлень:
Ваш IРВаш IР: 3.145.78.203
БраузерБраузер:

Додати:


Додати зображення Додати статтю Додати новину Інформація про додавання Вихід
© Зоряна Слава Україні! Героям Слава! 2024
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.
Вгору