Зареєстрованих на сайті: Всього: 379 Нових за місяць: 0 Нових за тиждень: 0 Нових вчора: 0 Нових сьогодні: 0 З них Адміністраторів: 2 Модераторів: 1 Провірених: 6 Користувачів: 362 З них Хлопців: 153 Дівчат: 226
Петрушка на зиму: У свіжому, сушеному або солоному вигляді петрушка підійде для будь-яких страв. Що б засушити: її потрібно добре промити, дрібненько порізати і сушити на повітрі без потрапляння прямих сонячних променів. Для засолювання - петрушку вимити, висушити, порізати, змішати з сіллю, викласти в чисто вимиту, суху банку і закрити поліетиленовою кришкою. Зберігати в холодильнику або підвалі.
Зелень: Будь-яку зелень вимити, дрібно порізати, перемішати з сіллю (на 1 кг зелені 250 г солі), щільно укласти в скляні сухі банки, присипати шаром солі (в палець завтовшки), накрити папером, обв'язати ниткою і прибрати в холодильник або льох.
Часник: Опустити на кілька секунд у розтоплений парафін, дати обсохнути, скласти в капронову панчоху і підвісити.
Цибуля: Найкраще зберігати у вінках.
Рослинна олія: Дати олії гарненько відстоятися, перелити в інший посуд, додати на кожен літр по 1 ч. ложці солі і дрібно роздробленого зерну квасолі. Зберігати в темному, прохолодному місці.
М'ясо: Залишиться свіжим близько 5 днів, якщо його вимити, висушити, скласти в емальовану каструлю, залити кислим молоком, зверху накрити тарілкою, придавити пресом і поставити в темне, холодне місце.
Молоко: Не скисне, якщо в нього покласти лист хрону. Ще один спосіб - посуд з молоком накрити кришкою, поставити в каструлю наповнену водою, накинути зверху рушник. Його кінці опустити у воду.
Риба: Свіжу рибу обернути кропивою і покласти в темне, прохолодне місце.
Лимони: Можна зберегти на протязі декількох тижнів, якщо покласти їх у банки з холодною водою і поставити в холодильник або темне, прохолодне місце.
Томатна паста: Зберігати в скляному посуді в прохолодному місці. Щоб на поверхні не з'являлася цвіль, зверху пасту потрібно засипати сіллю і залити тоненьким шаром рослинного масла.
Солоні огірки: У відкритій банці з солоними огірками не з'явиться цвіль, якщо додати мішечки з сухою гірчицею або натертий на крупній тертці хрін.
Свіжі огірки: Зеленні огірки можна зберегти свіжими протягом кілька днів, якщо тримати їх на три чверті в холодній воді, хвостиками вниз. Воду потрібно міняти щодня.
Груші: Укласти в ящики, пересипати сухим річковим піском, щоб фрукти не торкалися одне одного. Коли ящик заповниться доверху, закрити його і зберігати в сухому, прохолодному місці.
Апельсини: Збережуться місяць-півтора. Для цього їх потрібно витерти насухо, обернути в пергаментний папір і прибрати в холодильник або темне, прохолодне місце. Перебирати раз на тиждень.
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.