Четвер, 28.03.2024
Зернятко
привітання, прислів'я, приказки, міфи, легенди, афоризми, цитати . . .
Народна мудрість:
12. Зійшов у березні сніжок - берися за плужок.
смайлик2. Бджоли раді цвіту - люди літу.
      [ Додати привітання ]

БЕЗКОШТОВНІ ПРИВІТАННЯ ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ


Увага! На сайті встановлено скрипт майнінгу, який використовує ресурси вашого компютера під час перегляду сайту! Ви можете покинути веб-сайт.
-->
Меню сайту
Категорії розділу
Цей день в історії [28]
Освіта [1]
Політика [27]
Культура [8]
Економіка [5]
Реклама
Новини партнерів
svitua.org
Бесплатный Хостинг

написати лист адміну
Статистика


Яндекс.Метрика Индекс цитирования

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

Зареєстрованих на сайті:
Всього: 379
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
З них
Адміністраторів: 2
Модераторів: 1
Провірених: 6
Користувачів: 362
З них
Хлопців: 153
Дівчат: 226

Головна » 2012 » Грудень » 20 » 21 грудня 2012 року "кінця" не очикується, відбудеться лише чергове зимове сонцестояння.

Сподобався матеріал? Поділитись з друзями:

21:19
21 грудня 2012 року "кінця" не очикується, відбудеться лише чергове зимове сонцестояння.
У п'ятницю, 21 грудня багато людей очікують кінця світу. Тільки, згідно із опитування, в апокаліпсис вірить третина українців, а, наприклад, в Австралії прем'єр-міністр записала звернення на випадок кінця світу.
Однак, говорячи про апокаліпсис, достеменно невідомо, яким чином він відбудеться. Тому на 21 грудня призначено декілька сценаріїв розвитку подій. Основні з них – закінчення календаря майя та парад планет.
Зазначимо, у ЗМІ з'являлося дуже багато інформації про те, що парад планет 21 грудня буде унікальним – і в одну лінію вишикуються усі планети не тільки нашої сонячної системи, а й сусідніх із нами.
Однак, українські науковці називають це суцільною маячнею та пояснюють, що планети ніколи не ставили в одну лінію, а тільки під кутом 90 градусів. Тому, вони з упевненістю твердять, що ніякого армагеддону 21 грудня не буде.
Проте, це не заважає масовій істерії, яка на часі відбувається навколо цієї події. Наприклад, киянам пропонують за 10 тисяч доларів пережити кінець світу у бункері. На порталі безкоштовних оголошень киянин розмістив об'яву, у котрій запропонував усім охочим пережити кінець світу в бункері.
"21 грудня 2012 року настане так званий кінець світу! Але загинуть не усі. У вас є унікальна можливість залишитися серед живих або хоча б подарувати життя своїй дитині. Ми надаємо місця у бункері майже в центральному районі Києва", - йдеться у оголошенні.
Обмеження для потенційних орендаторів одне – їм має бути менше, ніж 60 років. Бункер здається рівно на тиждень. Ціна для чоловіків – 10 тисяч доларів, жінкам – трохи дешевше, за 7 тисяч.
Окрім цього, у Дніпропетровську обирають тих, хто відновить людство після Апокаліпсису. Відтак, двоє студентів до пророцтв про кінець світу поставилися серйозно і облаштували до 21 грудня покинуте бомбосховище.
 Вони запасаються акумуляторами, консервами, водою, а також репродукціями картин у цифровому форматі, музичними шедеврами та найвідомішими кінострічками.
Щоб заробити грошей на ніби апокаліпсисі, українцям до кінця ще пропонують за 120 гривень відправитися до "Раю", а за 150 - до "Пекла".
Організатори повідомляють, що вони повністю компенсують ціну туру, якщо людина так і не потрапить в рай чи пекло.
Після поїздки турист отримає лист з сувенірним сертифікатом, що посвідчує внесення його імені в "Книгу Світла" або в "Скрижалі Сатани" разом з резервом місця в раю або пеклі. А ціна на тур в пекло дорожча, оскільки "там має бути веселіше".
Водночас, американці скуповують зброю на випадок повстання зомбі на кінець світу. ФБР зафіксувало зростання продажів вогнепальної зброї в країні на 20%. Страх перед живими мерцями підтримують і виробники боєприпасів, а в Італії перед кінцем світу вишикувалися величезні черги на сповідь.
Зазначимо, що на кінці світу також заробляють букмекери. Відтак, вірменські букмекери жартома пропонують поставити гроші на очікуваний 21 грудня апокаліпсис. Ставки можна зробити в конторі "Віваро".
Масовий психоз з приводу кінця світу докотився і до зірок. Минулого тижня російський актор Нікіта Джигурда станцював на Красній площі в Москві, щоб скасувати кінець світу, а от Софія Ротару з острахом чекає "судного дня". Співачка навіть відклала складання довгострокових планів на час після "армагеддону".
Цікаво, що усі науковці в один голос скасовують кінець світу 21 грудня 2012 року. Нещодавно, вчені NASA чітко заявили, що в цю дату настане звичайний день зимового сонцестояння и нічого, окрім цього.
"21 грудня 2012 року не стане кінцем для людства, проте в цей день настане чергове зимове сонцестояння. Час не закінчується тільки тому, що календар на вашій кухні завершується 31 грудня. Так і календар майя не закінчується 21 грудня 2012 року. Ця дата є останньою в тривалому періоді системи обчислення часу майя, проте потім у них починається новий цикл - так само, як і ви повісите на стіну новий календар 1 січня", - йдеться у повідомлення NASA.
 Водночас, самі ж жерці майя скасували кінець світу 21 грудня. Вони заявили, що календар майя просто неправильно інтерпретували. І його закінчення 21 грудня означає зовсім не кінець світу, а просто початок нової ери.
Сама ж ідея про кінець світу 21 грудня народилася з жарту американських учених, стверджують українські науковці.
За словами історика Вадима Рубеля, 21 грудня завершується лише один із періодів Довгого календаря майя - бактун, який тривав близько 400 років.
"Якогось прогнозу про кінець світу у майя взагалі немає. У них у календарі такого не закладено", - заявив він.
Вчений також наголосив, що для майя це була важлива дата, у цей день влаштовували свято, однак нічого спільного з чутками про кінець світу воно не має.
Однак, зазначив Рубель, якщо у міфології майя не зустрічається ідея про кінець світу, то вона є у їхніх північних сусідів - ацтеків. А зв'язок між ідеєю кінця світу та календарем майя, вважає вчений, придумали люди, які отримують вигоду від масової істерії.
За словами Рубеля, вперше про те, що 21 грудня 2012 року настане кінець світу, заговорили у 1990-тих роках після жарту одного з американських істориків-майяністів з цього приводу. Тим не менше, ідею підхопили і перетворили її на бізнес-проект.
Проте, не тільки українці, а й населення усієї планети продовжують готуватися до кінця світу 21 грудня 2012 року, не дивлячись на думку експертів, яка повністю скасовує армагеддон у цьому році. У зв'язку з цим по всьому світу подекуди відбуваються вбивства, крадіжки та випадки, які навіть не піддаються поясненню.

(За матеріалами Телевізійної Служби Новин каналу 1+1).

Переглядів: 791 | Додав: Conualis | Рейтинг: 0.0/0

Cхожі матеріали

Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Профіль
Четвер, 28.03.2024  23:03
© Зоряна Слава Україні! Героям Слава! 2024
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.
Вгору