вищу, втручання, передбачає, вишів, законопроект, опозиції, від, Звільнення, про, освіту"/>
Субота, 20.04.2024
Зернятко
привітання, прислів'я, приказки, міфи, легенди, афоризми, цитати . . .
Народна мудрість:
22. Сині хмари - на тепло.
смайлик27. Прийшли Зелені святки - не ховайся в кутки.
      [ Додати привітання ]

БЕЗКОШТОВНІ ПРИВІТАННЯ ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ


Увага! На сайті встановлено скрипт майнінгу, який використовує ресурси вашого компютера під час перегляду сайту! Ви можете покинути веб-сайт.
-->
Меню сайту
Категорії розділу
Цей день в історії [28]
Освіта [1]
Політика [27]
Культура [8]
Економіка [5]
Реклама
Новини партнерів
svitua.org
Бесплатный Хостинг

написати лист адміну
Статистика


Яндекс.Метрика Индекс цитирования

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Зареєстрованих на сайті:
Всього: 379
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
З них
Адміністраторів: 2
Модераторів: 1
Провірених: 6
Користувачів: 362
З них
Хлопців: 153
Дівчат: 226

Головна » 2013 » Січень » 20 » Законопроект опозиції "Про вищу освіту" передбачає звільнення вишів від втручання влади у зміст освіти.

Сподобався матеріал? Поділитись з друзями:

23:16
Законопроект опозиції "Про вищу освіту" передбачає звільнення вишів від втручання влади у зміст освіти.
Альтернативний законопроект опозиції "Про вищу освіту" передбачає звільнення вищих навчальних закладів від необґрунтованої адміністративної опіки органів державної влади, насамперед – від втручання у зміст освіти та оцінювання результатів навчання. Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, свободівець Олександр Сич, який став одним із ініціаторів альтернативного проекту Закону України "Про вищу освіту".

На противагу зареєстрованому у грудні 2012 року депутатами від Партії регіонів законопроекту "Про вищу освіту", який поряд із поверненням вступних іспитів, збільшенням строку навчання магістрантів та аспірантів приховує загрозу тотальної централізації й забюрократизування вищої освіти в Україні, опозиційними політичними силами напрацьовано та подано до розгляду у Верховну Раду України альтернативний законопроект (№1187-1).

Його ініціаторами спільно виступили Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок, Лілія Гриневич, Леся Оробець, Ростислав Павленко, Павло Розенко, Олександр Сич та Ірина Фаріон.

Олександр Сич відзначив: "Запропонована опозицією редакція проекту Закону України "Про вищу освіту" має важливе значення насамперед для адаптації національної системи вищої освіти до європейських стандартів та враховує ті нові завдання, що постали перед нашою державою в руслі приєднання до Болонського процесу".

На думку авторів законопроекту, у ньому передбачено максимальне студентське самоврядування, автономію вузів та самоврядування науково-педагогічного складу.

Так, запропоноване запровадження грантового порядку державного фінансування здобуття особами вищої освіти суттєво полегшить громадянам доступ до якісної вищої освіти. Зокрема, визначена законопроектом кількість державних грантів передбачає, що кількість осіб, які зможуть отримати державні гранти на навчання, має становити не менше 30% від кількості осіб, які здобудуть у поточному році повну загальну середню освіту, і не менше від 50% випускників загальноосвітніх середніх шкіл ІІІ ступеня.

"Важливе значення для розвитку вищої освіти матиме й передбачене законопроектом звільнення вищих навчальних закладів від необґрунтованої адміністративної опіки органів державної влади, насамперед – від втручання у зміст освіти та оцінювання результатів навчання. Повноцінна академічна та фінансово-економічна автономія вищих навчальних закладів створить умови для здорової конкуренції на ринку освітніх послуг і дозволить вищим навчальним закладам успішно інтегруватись у європейський та світовий освітній простір", - зазначив свободівець Олександр Сич.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода"

Категорія: Освіта | Переглядів: 1187 | Додав: Conualis | Теги: вищу, втручання, передбачає, вишів, законопроект, опозиції, від, Звільнення, про, освіту | Рейтинг: 0.0/0

Cхожі матеріали

Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Профіль
Субота, 20.04.2024  10:59
© Зоряна Слава Україні! Героям Слава! 2024
Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело.
Всі права на тексти, зображення і відео належать їх авторам.
Вгору